søndag 25. oktober 2009

Kunsten å kamuflere egen influensafrykt

Jeg synes at jeg og slike som jeg skal få vaksine først fordi ...

Det finnes prioriterte grupper som blir vaksinert først, som frontlinjepersonell i helsetjenesten, gravide i andre og tredje trimester og folk med forskjellige, kroniske lidelser (se oversikt).

Det er imidlertid mange som rett og slett er redde for å bli syke, og så jobber de overtid med å finne rasjonelle argumenter for å kommer forover i køen. Den siste uken har de utroligste forsøk blitt gjort:

En medarbeider hos NAV ringte Folkehelsesinstituttet for å flytte NAV-ansatte lenger frem i køen, for ikke å snakke om at både Sylvi Listhaug, grisebøndene og Selvaags Kollen-arbeidere har gjort det samme. Grisebøndene har vel fått medhold.

Det meste av dette er en pinlig forestilling. Kan man ikke bare si at man er redd for seg selv? Hvis det ikke er slik, ville jeg heller trodd at vi alle ville stått på barrikadene for at barnehageansatte, drosjesjåfører og arbeidere i ferskvare- og restaurantbransjen skulle rykket fremover i vaksinekøen.

Men neida. På vegne av samfunnet, og med tanke på fellesskapets beste, ender de fleste opp med å argumentere sterkest for at det likevel er nettopp den samme yrkesgruppen som de selv tilhører som er mest utsatt.

Tilfeldig? Neppe.
Pinlig? Utvilsomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar