fredag 23. oktober 2009

Den eneste gode siden ved kjendiseriet

Klimatoppmøtet i København holdes i perioden 7.-18. desember. Det er 6 uker igjen, og allerede er møtet og sakene toppnyheter i Norge. Slikt er uvant.

Dagens toppsak i Dagsrevyen var at isen i arktis forsvinner raskere enn vi tror, og at vårt siste håp henger på København-forhandlingene. Normalt ville vi ikke hørt om møtet i riksdekkende medier før det hadde vart en stund og det nærmet seg oppsummering, omtrent 15. desember. Årsaken til at vi hører om møtet og sakene allerede nå, er ikke sakene i seg selv.

Det er viktige saker som skal tas opp i København, bevares!, men vi hadde aldri hørt om verken sjefsforhandleren eller sakene hvis det ikke var for at sjefsforhandleren skal skifte jobb når hun er ferdig. Vi hører om København-møtet allerede nå fordi Norges sjefsforhandler også er utnevnt til statsråd for arbeidsdepartementet.

Utnevnelsen av Hanne Bjurstrøm er det beste regjeringen Stoltenberg har gjort for miljøsaken på mange år. Hva det gjør for arbeidsdepartementet, har jeg ingen mening om. Slik er verden blitt. Vi trenger kjendiser, uansett av hvilken størrelse, for å legge merke til ting.

Men, jeg tviler på at saksbehandlingen i arbeidsdepartementet får det samme medialøftet etter 21. desember.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar