tirsdag 1. mars 2011

Drama i Bærum: stenger for web-TV fra ski-VM

Da kommuneansatte logget seg på nettet i dag, kunne de lese denne meldingen:

"Stenger for web-tv fra ski-VM

Muligheten for å se web-tv fra ski-VM er fjernet på grunn av kapasitetsproblemer i datanettverket. Den omfattende bruken av web-tv har medført at nettsidene www.baerum.kommune.no har blitt skadelidende. Det har også vært problemer knyttet til bruk av Webmail.

Det er derfor , etter avtale med kommuneledelsen, sperret for tilgang til lyd og billedoverføring fra VM i Oslo.

Vi har forståelse for ønsket om å følge med på VM i Oslo via streamingtjenester for lyd og bilde. Dessverre er ikke Bærum kommunes internettforbindelse skalert for det omfanget vi har sett på web-tv de siste dagene.

Vi beklager ubeleiligheten."

Så da, så!

Nå er det riktig nok slik at kommunens eget fibernett dekker alle slags institusjoner, også dem hvor det vil være helt legitimt å ha VM-sendingene stående på i vestibyler, pauserom osv. På den annen side er det vel sannnsynlig at det i de fleste av disse foregår med flatskjerm, og at signalene leveres via det digitale bakkenettet i stedet.

Vår egen skole kan representere en av de andre mulighetene. Den siste TV-en vi hadde på pauserommet ble stjålet etter noen uker, så vi bruker PC og projektor til absolutt alt - også til å se ski-VM i pausene. Der har vi én av synderne, men antakelig  er dette bare en dråpe i havet. Bidraget fra elever er kanskje større, når de bruker sine bærbare, eller skolens bibliotek, til å følge med i friminuttene og i lekselesingstiden. Men, det blir jo uansett ikke så lenge av gangen, og ikke nok til å tvinge hele det kommunale nettet i kne (i så fall ville nok eksamensavviklingen med lydfiler ført til det samme sist vår).

Vi snakker med andre ord her om streamingtjenester som primært har blitt levert til kontorarbeidsplasser, og det har vært såpass stor trafikk at kommunens digitale servicetorg ble skadelidende. Da er det ikke rart at mulighetene begrenses.

Det rare er at kommunen beklager at de må hinde sine ansatte i å se på VM i arbeidstiden.

Jeg mener det er helt på sin plass, det får være grenser for "inkluderende arbeidsliv".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar