onsdag 3. august 2011

Kan man publisere kalendere fra It's Learning åpent?

Vi skal gå over til ITL, fra Fronter, og vi er blitt så godt vant med leksekalendere. Jeg har ikke funnet tilfredsstillende svar på mine spørsmål fra noen nettsider eller fora.
 
Hittil har vi kunnet skrive lekser inn i kalenderfunksjonen, og få dem publisert åpent på skolens nettsider. Det har også vært slik at vi har kunnet flette flere kalendere, slik at f.eks. både kalenderen for hvert av språkrommene, for klasserommet (alle fag) og for skolens fellesrom, har blitt samlet i én og samme kalender helt automatisk. En elev i 9A har dermed fått totaloversikt over alle klassens lekser, skolens kalender, trinnets kalender og leksene i fransk samtidig.

Oversiktlig, enkelt og raskt - for alle

Ved å gå inn i klassens rom på skolens nettsider, har elever og foreldre dermed fått total oversikt over samtlige aktuelle lekser og påminnelser - og læreren har likevel bare lagt inn informasjonen én eneste gang, på ett sted, nemlig i læringsplattformen.

Slik jeg forstår det, har ikke ITL noen slik mulighet. Eller, jeg har i alle fall ikke sett den beskrevet noe sted, og det virker som mange ITL-brukere knoter med åpne Google-kalendere eller med å laste opp statiske dokumenter for å publisere lekser. Det er kanskje ikke en gang slik at elevene kan gå inn på ett, bestemt sted og se alle lekser og avtaler som gjelder dem selv på én gang når informasjonen stammer fra forskjellige rom, selv om de har logget seg inn i ITL?

Er det noen erfarne brukere som har en god idé til hvordan vi kan oppnå at elever har ett, enkelt sted å gå for å få frem samtlige lekser som gjelder dem - uavhengig av hvilket av rommene deres de stammer fra?

Det er en selvfølge at heller ikke lærerne skal trenge å legge inn informasjon mer enn ett sted for å ha gjort jobben sin. Hvis lekser er lagt inn i ITL, skal det holde. Koblingen til skolens nettside eller andre nettsider skal derfor være automatisk, og åpen utenfor pålogget sone.

En lekseplan kan gjerne være offentlig, og når elevene skal sjekke leksene med smart-telefonene sine, bør de få slippe å knote med pålogging og en masse forskjellige nettsider.

Hjelp!
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar